FR
NL
 
Osteopathie
     Osteopathie is een vorm van manuele geneeskunde die ernaar streeft om het lichaam in zijn geheel in goede gezondheid en beweging te behouden door functieverlies te herstellen.

     De osteopaat zal op zoek gaan naar de weefsels in uw lichaam die niet goed bewegen en zal ernaar streven om dit bewegingsverlies op te lossen.  
Alle weefsels in uw lichaam moeten beweeglijk blijven om een optimale gezondheid te behouden en om gevrijwaard te blijven van pijnen of andere symptomen die kunnen optreden. 

Online Booking
Principes van Osteopathie
  • Het lichaam is een biologische éénheid.
  • Het lichaam heeft een zelfgenezende kracht.
  • De arterial rule (doorbloeding).
  • De beweeglijkheid van onze weefsels.
Osteopathie is complementaire met de klassieke geneeskunde: wij werken op een functie verlies, de klassieke geneeskunde zorg voor de organische veranderingen (of structureel). Wij zijn ook complementair met de andere niet-conventionele geneeskunde: Accupunctuur, Homeopathie, Podologie
Definities : 
 
Osteopathie is een diagnostische en manuele therapeutische aanpak die bewegingsverliezen aanpakt zowel in de gewrichten als in ommeteven welk weefsel van het lichaam om het lichaam een goede gezondheid en afweer terug te geven en om eventuele klachten te voorkomen." 
 
(Definitie van de Belgische Academie van Osteopathie )

Technieken
Omdat alle weefsels in u lichaam onderling verbonden zijn zal de osteopaat via observatie en een aantal testen nagaan waar in u lichaam de problemen (bewegingsbeperkingen) zich bevinden: Parietal (musculo-squeletal), Neuroparietal, Visceral, Craniosacrale, en zal u dan behandelen door het gebruik van bepaalde technieken, die worden aangepast aan uw morfologie en klachten.
Viserale technnieken om verschillende organen te behandelen zoals : maag, darmen, lever, longen, uterus…
Musculaire en ligamentaire technieken  via stretching en massages
Indirecte  technieken om de diepere bewegingsbeperkingen op te lossen in uw beendergestel, fascia, ligamenten, spieren…
Craniosacrale technieken om te werken op de beenderen van uw schedel en/of de hersenstructuren en membranen om zo hoofdpijnen, neurologik pijnen, verminderde weerstand, chronische vermoeidheid en aanslepende pijnen te behandelen.
Articulaire technieken zowel centraal op rug en nek als in de periferie op shouder, elleboog, pols, hand, heup, knie en voet onder vorm van manipulaties en articulaties.
Geschiedenis van Osteopathie 
De Osteopathie is ontstaan in America op het einde van de 19de eeuw dankzij A.T. Still (M.D.), en heeft zich nadien via Engeland over heel Europa verspreid.En wordt vandaag beschouwd als een eerste rang holistiche manuele geneeskunde.